Submarine ziet Abraham!!!

Op vrijdag 6 november hebben we met de vereniging ons 50 jarig jubileum gevierd onder het genot van heerlijke drankjes en een heerlijk etentje. Gedurende de avond kwamen de foto’s van de afgeloen 50 jaar mooi in beeld. Ook was er een duikgeorienteerde pubquiz georganiseerd die het bestuur-team uiteraard gewonnen heeft. Grote dank aan de organisatie en alle deelnemers…. Duikvereniging Submarine Tilburg #duiken #jubileum #submarine

BORSTCRAWL CURSUS (volwassenen)

Niveau: Basis
Lessen: 10
Cursusdag: Maandagavond 21:00-22:00
Prijs: €125,=, inclusief entree zwembad


Voor iedereen die tot 25 meter aaneengesloten borstcrawl kan zwemmen!

Eind februari start Duikvereniging Submarine een cursus om jouw borstcrawltechniek te verbeteren.
Over een periode van 10 lessen wordt op de maandagavond in het zwembad van de Reeshof onder deskundige begeleiding gewerkt aan de borstcrawltechniek.
De cursus heeft 5 basiselementen waar je gedurende 10 weken (excl. schoolvakanties) mee bezig bent.
Deze elementen zijn: ligging, beenslag, armslag, ademhaling en een combinatie van alles.
Bij voldoende deelname start de eerste les op 27 februari 2023.

Eisen : minimumleeftijd van 18 jaar en zwemvaardigheid diploma A.
Maximaal aantal deelnemers is 8 personen zodat er voldoende individuele aandacht is voor de deelnemers

Doel : minimaal 50 meter borstcrawl kunnen afleggen, inclusief juiste ademhalingstechniek en keerpunt.

Locatie : Zwembad Reeshof, Heereveldendreef 8-10 5043 EX Tilburg

OPGEVEN : secretariaat@duikvereniging-submarine.nl

Re-activate je duikskills-clinic

Re-activate je duikskills clini in Tilburg. Zorg er voor dat je helemaal klaar bent voor het komende duik seizoen en fris je skills op bij duikvereniging Submarine.

Inbegrepen zijn koffie of thee, theorie refresh en scuba gear.

Bij voldoende aanmeldingen word deze opfriscursus gehouden op maandag in het reeshofbad van 21.00-22.15 uur.

Nieuwjaarsduik 2023

Als opening van ons nieuwe duikjaar heeft Duikvereniging Submarine een koude zwembroekduik georganiseerd op 1 januari in onze duikplas “Weijckermeer”.

Krijg je het er warm van en wil je meedoen met duiken of zwemmen, kijk dan op onze site en schrijf je in!

Jubileumfeest 50 jaar Submarine

Op 17 december 2021 bestaat onze club 50 jaar. Daarom vieren we dit op vrijdagavond 5 november 2021.
Het evenement vind plaats in restaurant Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg 397 in Tilburg.
Zet deze avond in je agenda en meld je aan bij de feestcommissie Erik en Mieke.
De avond omvat een maaltijd en er is voldoende eten en drinken!

COVID-19 maatregelen en richtlijnen m.b.t. zwembadtrainingen

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van zijn of haar zomervakantie. Vanaf morgen, 31 augustus, gaan wij weer starten met de zwembadtrainingen.

Wat is er anders dan voor de COVID-19 uitbraak ?
Met welke aanvullende maatregelen en richtlijnen moeten wij rekening houden ten behoeve van ieders veiligheid ?

Samen met het team verhuur en locatie medewerkers van het zwembad de Reeshof is het protocol verantwoord zwemmen doorgenomen.  
Welke maatregelen en richtlijnen dat zijn lees je hieronder :

De basisregels zijn waarschijnlijk bij eenieder bekend maar voor de volledigheid noemen wij ze toch nog een keer :

 • Voor alles geldt: het gebruiken van het gezond verstand staat voorop.
 • Heb je klachten (zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts), ook al zijn ze maar mild, blijf thuis en laat je testen.     
 • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt: houd 1,5 meter afstand van anderen die niet tot je eigen huishouden behoren.
 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 •  Vermijd drukte.
   
 • ‘Corona Verantwoordelijke’
  Submarine dient zogenoemde  ‘Corona Verantwoordelijke’ aan te stellen, welke toezicht dient te houden op het naleven van de anderhalve meter regel buiten het badwater/activiteiten.
  Samen met opleidingscommissie is vastgesteld dat de dienstdoende instructeur gevraagd wordt om deze zware taak op zich te nemen.
 • Waar is de 1,5 meter van kracht ?
  De anderhalve meter regel geldt in de gang, kleedkamer en douches van het zwembad. Tijdens de training en activiteiten in het bad gelden er geen restricties.
 • Routing in en uit het zwembad.
  Omdat wij op maandag de laatste gebruikers zijn van het bad is een separate routing naar de kleedkamers niet van toepassing.
  Voor het poedeluur op zondag dient men de uitgang aan de zijkant te nemen, welke door ons ook tijdens de apparatuurtraining wordt gebruikt.
  De toegang tot het zwembad is aangepast met toegangspoortjes bij de kassa . Vraag aan de medewerker van de kassa deze te openen, mocht deze gesloten zijn. Later dit seizoen zal ieder lid hiervoor een toegangspas ontvangen. Nadere info volgt t.z.t.
 • Omkleden
  Bij het omkleden en douchen is er controle op het maximum aantal bezoekers per ruimte benodigd. Het exacte aantal toegestane personen in de grote omkleed kleedruimtes is (nog) niet aan ons doorgegeven.
  Om de anderhalve meter regel te kunnen garanderen en gezien de opkomst tijdens de training, hebben wij afgesproken dat de heren de twee grote omkleed kleedruimtes gaan gebruiken.
  Aan de dames wordt gevraagd om zich om te kleden in de normale kleedhokjes.
 • Douchen
  Na de zwembadtraining mag er gebruik gemaakt worden van de douches, echter hier geldt ook de anderhalve meter regel.
  Om gigantische wachtrijen te voorkomen is het verzoek om zo kort mogelijk te douchen en geen doucheproducten te gebruiken, dus alleen afspoelen.
  Mogelijk dat hier wat vertraging ontstaat en dat iedereen even moet wachten.
  Wij zijn nog in afwachting van het besluit op het voorstel om ook de douches aan de voorzijde van het bad te mogen gebruiken.
 • Social talk na de training
  Het grandcafé Reeshof is na onze training ‘gewoon’ geopend.
  Volg de richtlijnen van de uitbater welke gehouden wordt aan de algemene (horeca)richtlijnen vanuit de overheid.

Dit seizoen zal om allerlei redenen bijzonder worden, mede omdat de verwachting is dat het virus voorlopig nog niet verdwenen zal zijn.

Laten wij proberen er met z’n allen het beste van te maken ! 

Re-Activate duik-clinic

Heb je een tijdje niet gedoken en wil je een en ander snel opfrissen? Het Re-Activate duikcursus is de perfecte manier om je duikvaardigheden en duikkennis die je tijdens je vorige 1* /2* of (advanced) Open Water cursus hebt opgedaan op te frissen voordat je weer verantwoord het water in duikt. Of je nu slechts een paar onderwerpen wilt doornemen of de volledige basis, Re-Activate wordt volledig voor jou op maat gemaakt. Je gaat eerst de theorie opfrissen en pas daarna ga je met een instructeur het zwembadwater in. Je gaat er vlot door heen en het is eenvoudig te doen en daarmee een goede manier om je voor te bereiden op je volgende cursus of duikvakantie. Het mooie is ook nog dat als je zowel de kennis als de duikvaardigheden opfrist en daarnaast ook kennis maakt met de duiksport in Nederland. Je kunt daarna nog een aantal maanden mee trainen met de vereniging zodat je onder begeleiding van ervaren instructeurs je duikvaardigheden en conditie verder uitbouwt.

Zwembad oefeningen:
* Het masker afzetten, weer opzetten en leegblazen.
* Zorgen voor neutraal drijfvermogen en zweven.
* Middels de snelsluiting van het gewichtsysteem in water dat te diep is om te kunnen staan, met een ontlucht trimvest voldoende lood afwerpen om een positief drijfvermogen te krijgen.
* Opstijgen met gebruik van een alternatieve luchtvoorziening, afwisselend als donor en ontvanger, en aan de oppervlakte zorgen voor positief drijfvermogen.
* Alle skills die JIJ zelf als duiker graag zou willen herhalen!  
 

Informatie:
* Minimale deelname leeftijd 14 jaar
* Prijs: 125 euro
* Vooropleiding vereist: Open Water (NOB, CMAS, PADI, TDI, IANTD, IDD)
* Tijdsduur: 2-3 uur
* Inlusief: Theorie en zwembad training; 4 Maanden lidmaatschap bij de duikvereniging inclusief een NOB full color maandblad “Onderwatersport”, deelname aan duikcactiviteiten binnen de vereniging, etc.

Waar:
Zwembad Reeshof Heereveldendreef 8, 5043 EX Tilburg

Wanneer:
zondag 5 April van 10:00 t/m 13:30
maandag 11 Mei van 19:00 t/m 22:30

Inschrijven bij secretariaat: secretariaat@duikvereniging-submarine.nl

Informatie avond Technisch Duiken

Beste leden,

Op donderdag 26 maart zal er bij voldoende belangstelling een informatie avond worden georganiseerd over technisch duiken.

We gaan het dan hebben over gasmengsels, apparatuur waaronder rebreathers, stages en scooters en daarnaast natuurlijk over veiligheid en de risico’s welke er verbonden zijn aan technisch duiken.

Alles zal natuurlijk opgeluisterd worden met de nodige foto’s en filmpjes.

Graag laten weten als je erbij wilt zijn. Voor de deelname zal een kleine vergoeding gevraagd worden voor zaalhuur en koffie.

Geef dus even via de mail of app je aanwezigheid door

Groetjes Joeri en Camiel

ALV 2019

Op 5 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse ALV! Met een 25 tal leden, commissieleden en het bestuur is de avond nuttig besteed om een groot aantal zaken betreffende het wel en wee van de vereniging te bespreken. Mooi om te horen dat het enthousiasme er nog steeds is, er leuke evenementen zijn, er goed gedoken is en dat we in ledenaantal weer groeiende zijn.

Namens het bestuur heten we Jurgen welkom als bestuurslid en bedanken wij Erik voor zijn jarenlange bijdrage. Ik mag het stokje ook weer 3 jaar vasthouden als voorzitter is besloten dus we gaan er een mooie tijd van maken!!

Onze grote dank gaat ook uit naar Remco voor zijn gastvrijheid en natuurlijk niet te vergeten de catering die nog aan het bijkomen is van alle bestellingen.

Onderstaande nog een paar sfeerinpressies en op naar weer een mooi en veilig duikjaar!

Joeri Vinkx

Algemene Ledenvergadering 19/20

Zwaar vergaderen gaat niet op een lege maag, daarom is de innerlijke mens niet vergeten. De mobiele friettent was een zeer goed idee!

Een aantal leden in actie met presenteren van de beleidsplannen, met aandachtig luisteren of mee-discussiëren en notuleren.

Na 8 jaar trouwe dienst verlaat Erik het bestuur. Hij was een van nieuwe generatie bestuurders na de 2012 revolutie en wisselt van stoeltje met Jurgen, die zich meer over de Freedive afdeling gaat ontfermen…