Duikopleidingen

Bij Submarine sta je nooit stil in je ontwikkeling als duiker. We zijn trots dat we een zeer ruim aanbod aan duikopleidingen kunnen bieden, waarbij een begeleiding op maat centraal staat. Of je nu beginner bent of technisch duiker, bij Submarine wordt je altijd volledig begeleid door professionele duikinstructeurs.

Logo's van duikorganisaties

Ontmoet de instructeurs

Wil je leren duiken of ben je toe aan de volgende stap in je duikavontuur? Neem dan contact op en kom eens langs voor een vrijblijvende training. Zo kun je instructeurs ontmoeten en direct vragen stellen over de opleiding.

Neem contact op

NOB-opleidingen

We bieden opleidingen aan volgens de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) voor het recreatieve 1, 2, 3 en 4-sters brevet. Ook verzorgt Submarine opleidingen in alle specialiteiten, zoals decompressieduiken, digitale onderwaterfotografie, driftduiken, droogpakduiken, grotduiktechnieken, ijsduiken, nitrox, onderwaterbiologie, onderwateroriëntatie, redden en wrakduiken. Daarnaast begeleiden we instructeursprogramma’s tot 2* NOB-instructeur.

AIDA-Freedivingopleidingen

We bieden de Freedive-training aan gebaseerd op de normeringen van de Internationale Federatie voor het Ontwikkelen van Apneu Duiken (AIDA). Bij voldoende belangstelling kunnen Freedive opleidingen worden aangeboden. De trainingen worden momenteel verzorgd door een 1* Freedive instructeur en een aantal 2* en 3* AIDA-Freedivers en zijn conditioneel en technisch van aard. In de zomer periode word ook in het buitenwater getraind in onze duikplas.

DAN-opleidingen

We bieden het volledige Divers Alert Network (DAN) programma, inclusief instructeursopleidingen. Dit zijn opleidingen op het gebied van veiligheid en eerste hulp bij duikongelukken, zoals zuurstof toedienen, Basic Life Support (BLS) en AED (defibrillator). Met een mooie zin, opleidingen tot zelfredzaamheid en redzaamheid van je omgeving! Goed om te weten is dat DAN een wereldwijd erkende organisatie is.

De NOB stelt als modules de DAN BLS (Basic Life Support) en DAN AED (Automatic External Defibrilation) verplicht. Vanuit Submarine raden we aan ook de modules DAN BLS (Basic Life Support), DAN FA (First Aid) en DAN (Advanced) O2 aan, omdat wij als Submarine hebben geïnvesteerd in een geavanceerde zuurstofkoffer volgens DAN-normering. Deze dient ook correct gebruikt te kunnen worden door de leden of instructeurs in geval van nood of bij clubduikactiviteiten.

Voor meer informatie over de inhoud van de opleidingen verwijzen we je naar de website van TNT Diving, waar we een samenwerkingsverband mee hebben voor de niet-NOB-opleidingen.

IANTD-opleidingen

We bieden duikopleidingen tot alle brevetten volgens de International Association of Nitrox and Technical Divers (IANTD). Deze opleidingen variëren van recreatief open water tot full trimix, Dolphin rebreather-opleidingen en het instructeursprogramma voor deze brevetteringen.

TDI-opleidingen

We bieden duikopleidingen tot alle brevetten volgens Technical Diving International (TDI). Dit zijn opleidingen voor de gevorderden die net weer een stuk dieper in de materie willen duiken. Duikvereniging Submarine heeft hierbij veiligheid uiteraard hoog in het vaandel staan.

Samenwerking met TNT Diving

Submarine werkt samen met TNT Diving uit Tilburg. TNT Diving is een kleine, flexibele duikschool welke ooit ontstaan is uit het idee van twee duikende vrienden, te weten Joeri Vinkx en Hans Paapen. TNT Diving verzorgt opleidingen volgens de internationale standaarden van de IANTD, TDI en DAN. Ook is het mogelijk een opleiding volgens de NOB-normen te volgen bij TNT Diving. Vanaf januari 2015 is een derde vriend toegetreden tot de duikschool, te weten Camiel Brants, welke ook met liefde en plezier de opleidingen mee verzorgd. Zowel Joeri, Hans als Camiel zijn Submarine-lid.

TNT Diving staat voor duikopleidingen op maat, in kleine groepen en op de tijden die jou schikken. In overleg met onze instructeurs is er altijd wel een mouw te passen aan je agenda om zodoende op jouw tempo de door jouw gewenste opleiding af te ronden. TNT Diving leidt op vanaf open water tot en met full trimix en zelfs instructeursopleidingen. Informeer naar de mogelijkheden of kijk op de website van TNT Diving.

Tarieven

Per 1 maart 2020

(Voor elke lidmaatschapsvorm geld de eis dat het lid minimaal 1 jaar lid blijft van de Duikvereniging Submarine bij aanvang van de opleiding.)

Freedive-opleidingen

 

AIDA 1*  75,00
AIDA 2* 150,00
AIDA 3* 150,00
Vast lidmaatschap per jaar 210,00

 

Scubadive-opleidingen

 

1-ster NOB 250,00
2-ster NOB 100,00
3-ster NOB incl. redden 125,00
4-ster NOB 25,00

De kosten van deze opleidingen zijn inclusief boek en brevetkaart.

Specialisaties

 

Driftduiken 50,00
Nitrox 50,00
Gevorderd Nitrox 100,00
Droogpakduiken 50,00
IJsduiken 50,00
Decompressieduiken 50,00
Onderwateroriëntatie 50,00
Zoeken en bergen 50,00
Wrakduiken 50,00
Grotduiktechnieken in open water 50,00
Redden 50,00
DAN Basic Life Support 125,00

De kosten van deze opleidingen zijn inclusief boek en brevetkaart en exclusief aanvullende kosten (denk aan het afhuren van een boot, speciale gassen etc.).