COVID-19 maatregelen en richtlijnen m.b.t. zwembadtrainingen

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van zijn of haar zomervakantie. Vanaf morgen, 31 augustus, gaan wij weer starten met de zwembadtrainingen.

Wat is er anders dan voor de COVID-19 uitbraak ?
Met welke aanvullende maatregelen en richtlijnen moeten wij rekening houden ten behoeve van ieders veiligheid ?

Samen met het team verhuur en locatie medewerkers van het zwembad de Reeshof is het protocol verantwoord zwemmen doorgenomen.  
Welke maatregelen en richtlijnen dat zijn lees je hieronder :

De basisregels zijn waarschijnlijk bij eenieder bekend maar voor de volledigheid noemen wij ze toch nog een keer :

 • Voor alles geldt: het gebruiken van het gezond verstand staat voorop.
 • Heb je klachten (zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts), ook al zijn ze maar mild, blijf thuis en laat je testen.     
 • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt: houd 1,5 meter afstand van anderen die niet tot je eigen huishouden behoren.
 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 •  Vermijd drukte.
   
 • ‘Corona Verantwoordelijke’
  Submarine dient zogenoemde  ‘Corona Verantwoordelijke’ aan te stellen, welke toezicht dient te houden op het naleven van de anderhalve meter regel buiten het badwater/activiteiten.
  Samen met opleidingscommissie is vastgesteld dat de dienstdoende instructeur gevraagd wordt om deze zware taak op zich te nemen.
 • Waar is de 1,5 meter van kracht ?
  De anderhalve meter regel geldt in de gang, kleedkamer en douches van het zwembad. Tijdens de training en activiteiten in het bad gelden er geen restricties.
 • Routing in en uit het zwembad.
  Omdat wij op maandag de laatste gebruikers zijn van het bad is een separate routing naar de kleedkamers niet van toepassing.
  Voor het poedeluur op zondag dient men de uitgang aan de zijkant te nemen, welke door ons ook tijdens de apparatuurtraining wordt gebruikt.
  De toegang tot het zwembad is aangepast met toegangspoortjes bij de kassa . Vraag aan de medewerker van de kassa deze te openen, mocht deze gesloten zijn. Later dit seizoen zal ieder lid hiervoor een toegangspas ontvangen. Nadere info volgt t.z.t.
 • Omkleden
  Bij het omkleden en douchen is er controle op het maximum aantal bezoekers per ruimte benodigd. Het exacte aantal toegestane personen in de grote omkleed kleedruimtes is (nog) niet aan ons doorgegeven.
  Om de anderhalve meter regel te kunnen garanderen en gezien de opkomst tijdens de training, hebben wij afgesproken dat de heren de twee grote omkleed kleedruimtes gaan gebruiken.
  Aan de dames wordt gevraagd om zich om te kleden in de normale kleedhokjes.
 • Douchen
  Na de zwembadtraining mag er gebruik gemaakt worden van de douches, echter hier geldt ook de anderhalve meter regel.
  Om gigantische wachtrijen te voorkomen is het verzoek om zo kort mogelijk te douchen en geen doucheproducten te gebruiken, dus alleen afspoelen.
  Mogelijk dat hier wat vertraging ontstaat en dat iedereen even moet wachten.
  Wij zijn nog in afwachting van het besluit op het voorstel om ook de douches aan de voorzijde van het bad te mogen gebruiken.
 • Social talk na de training
  Het grandcafé Reeshof is na onze training ‘gewoon’ geopend.
  Volg de richtlijnen van de uitbater welke gehouden wordt aan de algemene (horeca)richtlijnen vanuit de overheid.

Dit seizoen zal om allerlei redenen bijzonder worden, mede omdat de verwachting is dat het virus voorlopig nog niet verdwenen zal zijn.

Laten wij proberen er met z’n allen het beste van te maken ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *