Bestuur

Het huidige bestuur wat gevormd is in November 2011 is inmiddels beëdigd op de laatste ALV tot een voltallig zittend bestuur. Deze gemotiveerde leden dragen Submarine een warm hart toe en zijn bereid hun expertise in de strijd te gooien en Duikvereniging Submarine de komende jaren weer een begrip te laten zijn in duikend Tilburg en omstreken. Onze slogan is dan ook!

Submarine is: Van de leden, Voor de leden en Door de leden ...

Marcel.jpg Eric.JPG PCruijssen.png Kverwater.JPG

Joeri Vinkx

Marcel
van Doorenmalen
Erik
Borger
Patrick
Cruijssen
Kees
Verwater
Voorzitter Penningmeester Bestuurslid Secretaris

Bestuurslid &

MAIL: bestuur2012@duikvereniging-submarine.nl

Activiteiten Team

De activiteiten commissie bestaat uit leden met een passie voor duiken en het is hun streven de door de verenging gearrangeeerde evenementen te coördineren. De evenementen zijn uiteenlopen van familieweekenden, duikweekenden, wrakduiken, excursies, BBQ's etc. Natuurlijk worden zij met raad en daad bijgestaan door de vele gemotiveerde leden die Submarine rijk is.

Sweegers_Lambert.jpg    Adrian (activiteiten commissie).jpg    Eric (activiteiten commissie).jpg
Lambert Sweegers    Adrian Mainka    Erik Sweegers

MAIL: acdc@duikvereniging-submarine.nl

Opleidingen Team

De trainingscommissie verzorgt de opleidingen, zwembad- en de buitenwater trainingen. Het is een team van duikinstructeurs die gekwalificeerd zijn opleidingen te verzorgen volgens de normeringen die gelden voor diverse duikorganisaties, waaronder NOB, AIDA, IANTD, TDI en DAN.

HPaapen.jpg   Brants_Camiel.jpg
Vacant Hans Paapen   Camiel Brants

MAIL: opleiding@duikvereniging-submarine.nl

Duikkeuring

Duiken is een enerverende en belastende activiteit, niet geheel van risico’s ontbloot. Tijdens het duiken wordt het lichaam blootgesteld aan hoge drukken. Tevens wordt er lucht of een gasmengsel onder hoge druk ingeademd. Dit kan tijdens het duiken, maar ook erna, medische problemen geven. Iedereen die gaat duiken loopt deze risico"s of hij of zij gezond is of niet.

Een periodieke medische keuring, verricht door een arts met specifieke duikgeneeskundige kennis en ervaring, brengt eventuele risico’s op medische problemen als gevolg van sportduiken in kaart. Resultaat van de keuring is een gefundeerd advies of het voor u medisch veilig is de duiksport te beoefenen. Bij geschiktheid wordt een medische verklaring voor het sportduiken afgegeven.

De eisen die aan de frequentie van een medische keuring ten behoeve van sportduiken worden gesteld verschillen per duikorganisatie en verschillen tevens per land. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) vereist van duikers onder de 50 jaar een medische keuring per 3 jaar en indien ouder dan 50 jaar zelfs jaarlijks. PADI (Professional Association of Diving Instructors) vereist van haar cursisten een ingevulde medische vragenlijst en op indicatie een medische keuring. Een jaarlijkse medische keuring voor het sportduiken is verplicht in landen als Egypte, Frankrijk, Spanje. Vaak dient het keuringsbewijs al getoond te worden bij het huren van eventuele apparatuur.

Wil je (als lid) deelnemen aan de jaarlijkse keuring door onze duikarts, dan kan je je vraag richten aan keuring@duikvereniging-submarine.nl

Duikvereniging Submarine organiseert heel veel leuke activiteiten & evenementen. Denk hierbij aan duik-kampen voor het hele gezin, culinaire evenementen, wrakduiken op de Noordzee en duiken in groeves en mijnen in de Ardennen. Natuurlijk wordt er regelmatig gedoken en geoefend in een van de vele plassen rondom Tilburg, de Grevelingen en de Oosterschelde.Zie voor de meest actuele activiteiten onze “Agenda”.

Komt gerust eens informeren en vrijblijvend een training meemaken. Een van onze ervaren instructeurs zal alle vragen beantwoorden en je begeleiden bij de training.

Neem contact op met het secretariaat van Duikvereniging Submarine:
Kees Verwater / Patrick Cruijssen Secretariaat

Als je vragen, opmerkingen, toevoegingen of verbeteringen wilt op de website, kun je ten alle tijde de webmaster een email sturen.

Return to Home